top of page
  • תמונת הסופר/תעו"ד נדב קימל

האם מגיע לך פיצוי ממשרד הביטחון?

עודכן: 4 במאי 2022

מי שנפגע או חלה במהלך שירותו הצבאי חייב לבחון את זכויותיו היות ואולי ימצא שמגיע לו פיצוי ממשרד הביטחון, זאת בכפוף לסוג הפגיעה או המחלה, חומרתה ואחוזי הנכות שייקבעו לכם.

מי זכאי לתבוע את משרד הביטחון ? חיילי סדיר, חיילים בצבא הקבע , חיילי מילואים. יחידת התביעות של משרד הביטחון אמורה להוות כתובת לקבלת הסיוע והתמיכה להתמודדות עם הפגיעה או המחלה, אך בפועל לא תמיד כך הדבר, ישנם פעמים בהם תהליך קבלת הפיצוי או הזכות לעזרים הופך למאבק בו חלה עליכם חובת ההוכחה בדבר הקשר בין המחלה או הפגיעה לבין שירותכם הצבאי. לצורך כך עליכם להתייצב פעם אחר פעם מול ועדה רפואית של משרד הביטחון ולחוות לא מעט תסכול.

מדובר בהליכים מורכבים מבחינה מקצועית ומתישים מבחינה נפשית, הדורשים היכרות מעמיקה עם מערכת הביטחון. לכן מומלץ להסתייע בשירותיו של משרד עורכי דין שירותי, מקצועי ומנוסה, אשר בכוחו לדאוג לכך שהעומדים מול יחידת התביעות ימצו את זכויותיהם ויקבלו את כל הזכויות וההטבות להם הם זכאים על פי דין. הידעת ? גם מחלה המופיעה רק שנים רבות לאחר השחרור נחשבת פגיעה של משרד הביטחון.



ישנם מקרים בהם מחלות מורכבות הקשורות בשירות הצבאי מתפתחות זמן רב לאחר השחרור מהשירות. מחלות אלו לא אחת מלוות את התובע למשך תקופות ממושכות ואף לכל ימי חייו, כגון סוכרת, אפילפסיה או פגיעות נפשיות, ביניהן חרדה, סכיזופרניה, דיכאון קשה, פוסט טראומה או הלם קרב. למרות פרק הזמן הממושך שחלף עד התפתחות המחלה, ישנם מקרים בהם ניתן יהיה להוכיח את הקשר שבינה לבין השירות הצבאי של התובע ולקבל את הפיצוי לה הוא זכאי.

כדאי וחשוב לדעת, שניתן לערער על החלטת הוועדה הרפואית של משרד הביטחון במידה ואתם חושבים כי לא נעשה עמכם צדק.



5 צפיות0 תגובות

Commentaires


bottom of page